Barcelona maakt comeback in de historische Champions League: verslaat PSG om verder te gaan

Inhoudsopgave:

Wacht, deed Barcelona dat net? Hoe hebben ze dat gedaan ?! Het team van Lionel Messi maakte op 8 maart een comeback en versloeg Paris Saint-Germain en scoorde ook genoeg punten om te zorgen dat ze doorgaan naar de volgende ronde van de Champions League!

Vergeet de comeback van New England Patriots over de Atlanta Falcons in Super Bowl 51. Dit is nog onwerkelijker. Iedereen had Barcelona afgeschreven nadat ze op 14 februari verloren van Paris Saint-Germain. De 0-4 nederlaag in de eerste etappe van de ronde van 16 betekende dat Barca op 8 maart minstens 5 punten moest scoren in de tweede etappe, terwijl je PSG - een van de beste squadrons ter wereld - puntloos houdt. Doorgaan naar de kwartfinale leek praktisch onmogelijk.

Nou, het onmogelijke doen is wat Lionel Messi, 29, Neymar, 24, Sergi Roberto, 25 en de rest van de Blaugrana het beste doen! Na 95 minuten spelen werd het laatste fluitsignaal geblazen en de score was 6-1, waarbij Barcelona voldoende punten scoorde om door te gaan naar de volgende fase van het toernooi!

De heetste hunks van Parijs Saint-Germain - foto's

Geen team is ooit teruggekomen van een tekort van vier doelpunten om door te gaan naar de volgende ronde, volgens The Guardian, maar Barcelona heeft het net gedaan. Toen het spel begon, wist Barcelona dat het hard moest gaan - en ze gingen hard!

Luis Suarez, 29, startte deze geschiedenismakende comeback na twee minuten in het spel, waarmee hij het eerste doelpunt veiligstelde. Andres Iniesta, 32, bracht Barca op minuut 42 met 2-0 aan, hoewel hij hulp kreeg van PSG's Layvin Kurzawa, 24. Nadat Andres een schot op het doel had genomen, scoorde Layvin per ongeluk op zijn eigen team, waardoor Barca's momentum levend bleef.

Beste fucking team ter wereld het winnende doel #Barcelona #UCL #FCBPSG #viscabarca ❤️? pic.twitter.com/8l7LcOEAgO

- キ ツ ネ ザ ル (@ismafromthetrap) 8 maart 2017

Neymar's GEWELDIGE vrije trap doel in HISTORIC overwinning. Barcelona vs PSG highli

t.co/8SNkMJlM2h via @YouTube

- owusu emmanuel (@ oae2gain) 8 maart 2017

Liverpool-legende, Steven Gerrard reactie op het winnende doel van Barça! Dit is goud! pic.twitter.com/wFdT9e6lBU

- Barcelona Worldwide (@BarcaWorldwide) 8 maart 2017

Pundits: Niemand is ooit teruggekomen van een tekort van 4 doelpunten in de #UEFA

Barcelona: houd mijn bier vast

#Barca pic.twitter.com/kLiXFLBOeG

- PimpStarTroope MaK_G (@Da_MaK_G) 8 maart 2017

Doel van Sergi Roberto pic.twitter.com/nxA8OhZWi8

Messi scoorde in de 50 minuten, nadat een penalty werd gecalld over een crash tussen Neymar en Thomas Meunier, 25. Met Barca met 3-0 (4-3 in totaal) waren Blaugrana-fans op voorsprong - alleen om een ​​hartaanval te krijgen toen Edinson Cavani, 30, scoorde voor PSG. Dat maakte de taak van Barcelona zoveel moeilijker. Als Barcelona vijf doelpunten scoorde, zouden ze PSG in totaal gelijkspel, 5-5. Echter, PSG zou de tiebreak winnen, omdat ze een doelpunt scoorden op het veld van Barca.

Het was alsof het spel voorbij was. Nu moest Barca nog drie doelpunten maken voordat de wedstrijd eindigde. Op de een of andere manier deden ze dat! Het zou pas in de 87 ste minuut duren voordat Blaugrana opnieuw scoorde, met Neymar in een vrije trap. De Braziliaanse superster zou twee minuten later opnieuw scoren en een penalty omzetten om de teams in totaal 5-5 te binden. Met de tijd weg te klikken, zou Sergi de held van Barcelona worden en een vrije trap van Neymar gebruiken om eliminatie te voorkomen!

Un. Worden. Lievable. Deze overwinning plaatst Barcelona opnieuw in de geschiedenisboeken, omdat ze eliminatie uit de weg gingen. Is er een team dat Barca kan verhinderen het kampioenschap te winnen nadat hij dit wonder heeft gedaan?

Ben je verbaasd dat Barcelona deze comeback heeft weten te realiseren? Denk je dat ze de Champions League zullen winnen?