Simone Manuel wint 100 m vrije slag - wordt 1e Afrikaans-Amerikaanse gouden medaillezwemmer

Inhoudsopgave:

Holy Moly! Simone Manuel heeft geschiedenis geschreven door de eerste Afro-Amerikaanse zwemmer te worden die goud won in een individuele competitie op 11 augustus. Het gekste deel is dat niemand verwachtte dat ze zelfs een medaille zou krijgen! We hebben alle inspirerende details, hier!

Wat een geweldig verhaal! Simone Manuel en de Canadese Penny Oleksiak werden op geen enkele manier verwacht het podium te bereiken na de 100m vrije slag op 11 augustus, maar de twee meisjes kwamen van achteren om de menigte te shockeren en eindigen in een zeldzame gelijkspel voor goud! De overwinning was volledig historisch, aangezien Simone de eerste Amerikaan was die dat evenement sinds 1984 won, maar nog belangrijker, ze is de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die ooit een individuele wedstrijd voor de Verenigde Staten won, OOIT! Gewoon verbluffend. Bovendien versloeg de tijd van de meisjes het oude Olympische record! Geen kabel-tv? Kom tot rust! Klik hier om te leren hoe u de Olympische Spelen online kunt bekijken

"[Dit goud] is niet alleen voor mij, het is voor een hele groep mensen die voor mij zijn gekomen en inspiratie voor mij zijn geweest, " gutste Simone direct na de grote race. “Het is voor [voormalige gouden medaillewinnaar] Cullen [Jones] en voor alle mensen na mij die geloven dat ze het niet kunnen. Ik wil gewoon een inspiratie voor anderen zijn om te laten zien dat je het kunt. ”Dat ben je zeker, meid!

US Women's Swimming Team: zie foto's van de getalenteerde atleten

De meisjes waren geen favorieten voor het evenement. Van Cate en Bronte Campbell uit Australië werd zeker verwacht dat ze goud en zilver zouden nemen, terwijl de krachtige veteraan Sarah Sjostrom met brons binnenkwam. Dat gebeurde echter niet en het verbaasde de wereld., wat vind je van Simone die terugkomt om de gouden medaille te pakken? Deel uw mening over de geweldige race met ons!