Ted Ligety wint Olympische gouden medaille in gigantische slalom

Image
Image
Image
Image

De VS behaalde nog een gouden medaille op 19 februari, toen Ted Ligety, 29, op de eerste plaats eindigde in het gigantische slalomevenement voor heren. Amerikanen vierden de zoete overwinning maar Teds reactie was nog zoeter!

Het was zijn tweede gouden medaille tijdens het evenement, maar Ted Ligety wilde deze overwinning boven alles. De skiër uit Park City, Utah, had al jaren op dit moment gewacht en hij beëindigde het gigantische slalomevenement van woensdag op een passend dramatische manier.

Ted Ligety wint gouden medaille in gigantische slalom: atleet valt op de grond met emotie

Volgens ABC wilde Ted deze gouden medaille echt, en na vier jaar op deze kans gewacht te hebben, wilde hij er gewoon mee afkomen - terwijl hij natuurlijk nog steeds bovenaan stond.

[hl_ndn videoid = ”25638934 ″ videotitle =” Ted Ligety wint goud ”]

[hl_ndn videoid = ”25637571 ″ videotitle =” Ted Ligety The Greatest? ”]

"Het was een enorme opluchting, " zei hij terwijl hij na de gebeurtenis met grote emotie op de grond viel. “Het hele seizoen lang praat iedereen over de Olympische Spelen, Olympische Spelen, Olympische Spelen. Op een gegeven moment dacht ik: 'Laten we het al doen. Laten we dit afhandelen, zodat we kunnen stoppen met praten over de druk en alles wat ermee te maken heeft '. Dus het is geweldig om

eindelijk doen en haal de aap uit de rug."

Voor degenen die het niet weten, gigantische slalom is een alpineskiënevenement waarbij skiën tussen stokken of poorten skiën langs een heuvel met een steile verticale daling omvat. Ted sloot het evenement af met een gecombineerde tijd van twee minuten en 45, 29 seconden en won met bijna een halve seconde.

"Zijn eerste run was foutloos, gratis, " zei de Amerikaanse herencoach Sasha Rearick. “Hij vertrouwde zichzelf, het was zijn kenmerkende skiën. Het tweede punt was een strategische schaakwedstrijd, die hij briljant uitvoerde. ”

De gouden medaille van Ted is de eerste medaille voor het Amerikaanse Alpine-team tijdens de Olympische Spelen in Sochi en zijn tweede gouden medaille tijdens de wedstrijd - hij won acht jaar geleden in de Turijnse Spelen in Italië toen hij 21 jaar oud was. Op 19 februari werd Ted de tweede Amerikaan, samen met Andrea Mead Lawrence, om twee Alpine gouden medailles te winnen!

Andere alpineskiërs reageren op de prestaties van Ted

Als je van de Olympische Winterspelen houdt, weet je waarschijnlijk wie Bode Miller is. Bode, 40, die een Amerikaans record heeft met zes Alpine-medailles, heeft dit jaar waarschijnlijk deelgenomen aan zijn laatste Olympische evenement en eindigde als 20e in het evenement. Bode feliciteerde Ted daarna snel met het argument dat hij gewoon beter was dan alle anderen.

"Hij heeft zoveel snelheid en maakt geen fouten, dat zijn de dingen die hem scheiden, " zei Bode. “Andere jongens dragen snelheid voor een paar bochten en worstelen een beetje. Hij draagt ​​het gewoon glad van boven naar beneden. '

De Franse skiër Steve Missillier won de zilveren medaille, maar hij erkende dat dit vrijwel het beste was dat hij kon doen. "Het is onmogelijk [om Ligety te verslaan], " zei hij. "Voor mij en, denk ik, voor alle racers."

Vanaf 20 februari staat de VS op de derde plaats in de Olympische Spelen met zeven gouden medailles, maar het heeft de meest totale medailles met 23.

Wat denk je, ? Geniet je tot nu toe van de Olympische Spelen van 2014? Heb je genoten van Teds overwinning? Laat het ons hieronder weten!